NYHETER

.


Dra til Sjøs 2018 Ukrainske tøffinger i vest

Med utvidet, norsk forhandlernett på plass og spennende alu-modeller til relativt ålreite priser er UMS et merke å se opp for.

Jan Hanchen Michelsen
jan@batliv.no

Båtbyggeren holder hus i den ukrainske hovedstaden Kiev, en by som vanligvis ikke forbindes med tunge, maritime tradisjoner. Men båtene er åpenbart ikke i første rekke beregnet for det lokale markedet, selv om forsvar, brannvesen og politi i flere land står på kundelistene.

UMS, som i tillegg benytter merkenavnet Tuna for båtene, leverer i dag et titalls grunnmodeller og kan også bygge ulike spesialutgaver. Alle båtene er helsveiset i aluminium/magnesium-legeringen 5083 og alle er synkefrie.Noen av modellene er mykere i kantene, med glassfiber innerliner etter finsk inspirasjon, men de fleste er enkle, bunnsolide alubåter uten overdrevent mye komfort, ikke ulikt de velkjente norske Hitra-båtene. Finishen er også enkel, men slett ikke slurvete. Kvaliteten fremstår som god. Og selv om dette ikke er billigbåter, er prisene konkurransedyktige.

Solide bruksbåter På Dra til Sjøs-messen ved Bergen viste en lokal forhandler to av UMS-modellene, en 600 CC med styrekonsoll, fast «bimini» av aluminium, linehaler for tungt fiske og et utall stangholdene, pluss den litt mindre, litt mer «sivile» duokonsoll-bowrideren 550 DC Al.Særlig den største utgaven var interessant, som en meget rask og åpenbart sjøsikker havfiskebåt, med dypt, 25/20-graders V-skrog av helsveiset fire millimeter aluminium. 600 CC ble lansert i fjor og den godt utstyrte messebåten kostet 500 000 kroner på Dra Til Sjøs. Det er en god slump penger, men med på kjøpet følger en Suzuki på hele 200 hk. Det bør borge for fartsressurser på oppunder 50-tallet.550-modellen på messen var en kundebåt som allerede hadde vært i bruk en sesong, men forhandler hadde satt messeprisen for denne UMS-utgaven til 379 000 kroner, ferdig rigget med en 100-hester.Merk: Vi så i flere andre UMS-utgaver på Boot Düsseldorf ifjor,blant annet 865 HT og 410, og har tatt med med bilder av disse i billedkavalkaden. Disse båtene var ikke stilt ut på Dra til Sjøs 2018.


Nyhet!! Daycruiser fra Atlantic Marine

720DC


Drammen båt og fritid har bestilt in en til lager i black edition utgave kommer i slutten av juni

UMS har stand på plass AB C01-17 hos Bara Berggren svenske importøren, Drammen båt og fritid kommer også til å være der under helgen.

Lag din egen hjemmeside gratis! Denne nettsiden ble laget med Webnode. Lag din egen nettside gratis i dag! Kom i gang